Efter tre besök, inklusive en invigning, är det dags att skriva ett inlägg om det nya favoritstället i Jönköping, nämligen Bageriet på Bryggan. Ägarna själva (syskonen Erik och Johanna Jahrl) beskriver stället som ett café och bistro med inriktning mot smörrebröd, soppor och fikabröd.

Bryggan ligger på en av Jönköpings vassaste platser. Belägen vid Munksjöns norra kant mitt i stadens centrum, är café-bistron den ideala destinationen för en lätt lunch eller lyxig fika. Lokalen är modern och fräsch med öppen planlösning samt raka linjer. Ljust och luftigt men ändå samtidigt ombonat och mysigt. Ljudnivån skvallrar om en strid ström av nöjda gäster som hela tiden njuter, umgås, kommer och går.

Maten är baserad på rena goda smaker och förutom dagens utsökta soppa kan du här beställa smörre(-bröd) med allt ifrån rostbiff och pepparrot till en klassiker med räkor och ägg.

Kaffet, som levereras ifrån Zoégas, är även det bra på Bryggan. Här erbjuds klassiskt bryggkaffe såväl som latte och espresso. Dessutom erbjuds te i flera sorter ifrån Kahls. Bryggkaffet är alltid färskmalet och -bryggt. Så när den blanka pressbryggaren står på bordet är det bara att vänta 4 minuter innan du pressar och avnjuter en precis nygjord och personlig kanna kaffe.
Till den varma drycken kan man välja på bland annat fina handgjorda chokladpraliner ifrån Konditori Napoleon eller Bryggans egen fantastiskt goda smörbulle.

Sammanfattningsvis vill jag säga att Bryggan är ett välkommet och behövligt tillskott till Jönköping stad. Smörrebröd och utsikt över vattnet är en kombination jag vill uppleva om och om igen.

”Stans bästa espresso”
Peter

”Världens godaste smörbulle finns att köpa på Bryggan”
Tobias

”Äntligen riktiga smörrebröd”
Adam

 

Övrigt
Se gärna tidigare inlägg om Bageriet på Bryggan och smörrebröd här.