En av favoriterna, nämligen anklever, får här sällskap av en smärre smaksensation, körsbärssås.

Anklever

Anklever
4 bitar anklever (Fryst från Picard)
Vetemjöl
Vitpeppar
Salt
Smör

 

Körsbärssås
32 körsbär (4 till dekoration)
4 msk coca cola
4 nejlikor
1 kanelstång
2 stjärnanis
2 tsk balsamvinäger
Vitt vin efter behov
2 rågade msk Muscovadosocker

 

Instruktion
Kärna ut körsbären och koka allt i en gryta under cirka 15 minuter. Späd med vitt vin om såsen blir för tjock.
Plocka ur kryddorna och låt såsen stå och vila under tiden du anrättar anklevern.

Salta och peppra levern och rulla den i mjöl. Slå av överflödigt mjöl och stek i smör på hög värme, ungefär 1 minut på varje sida. Sänk värme och efterstek under ytterligare 1 minut på varje sida.

Servera på tallrik enligt bild.
(Om du har tillgång till anisisop blir det en fin dekoration.)

 

Att dricka till
Champagne, Blanc de blanc.