Vild fågel ifrån svensk sjö, kombineras med skogens stolthet kantarellen. Det blir inte mycket bättre en ruggig höstdag.

And

4 personer

Fågel och sås
2 hela gräsandsbröst med skrov
1 dryg liter trattkantareller
4 kvistar timjan
6 lagerblad
6 enbär
4 klyftor vitlök
1 dm purjolök
1 gul lök
1 kycklingbuljongtärning
2 dl Marsala
2 dl Pinot Noir
4 dl vatten
Smör
Svartpeppar
Salt
Maizena till redning av såsen

Stomp
10 potatisar
4 msk smör
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här
Salta och peppra skroven. Stek i smör tills de fått en fin yta och låt det hela svalna något. Skär ut brösten och stek insidan till fin färg. Sätt åt sidan.

Krossa skroven och stek dessa i smör tillsammans med finskuren purjo, 3/4 finhackad lök, 2 lagerblad 6 krossade enbär och krossad vitlök. Kör på i fem minuter.
Häll på Marsala, rött vin och vatten samt en kycklingbuljongtärning. Koka ner till hälften, sila och red med maizena utrört i vin.

Stek under tiden kantarellerna i smör tillsammans med en kvarts finhackad lök.

Koka potatisen och krossa den fint. Tillsätt smör, olja och salt samt peppar.

Sätt in bröstfiléerna i ugn 120 grader tills innertemperaturen är 52 grader. Ta ut och låt vila.

Värm såsen och svampen, servera på varma tallrikar som på bilden.

Att dricka till
Buena Vista Pinot Noir till. Ett helt fantastiskt vin.