4 personer

1 medelstor zucchini, grovt riven
salt
3 medelstora salladslökar
1 dl vetemjöl
2 ägg
vitpeppar
smör till stekning

servering
1 rödlök, fint hacka
1 liten burk färsk getost
mynta, hackad

Salta den rivna zucchinin, låt stå i sil, krama ur vätskan efter cirka 15 minuter.
Under tiden rör samman peppar, ägg och vetemjöl. Därefter den avvätskade zucchinin och den fint skurna salladslöken.

Grädda plättarna i en väl smörad stekpanna, håll varma i ugn.

Bred ut getost på varje plätt, toppa med hackad rödlök och strimlad mynta.
Servera 2013 Les Thureaux, Mentou Salon, Loiredalen, Frankrike, 99 kronor, Sn: 5334. Gjort på gröna druvan Sauvignon Blanc och passar fint med sina gräsiga toners samt aromer av krusbär och syrlig citrus.