4 korvar, gärna Taylor and Jones från Stockholm, gärna en fläskkorv i italiensk stil Grillas i ugn 180 grader i cirka 30 minuter

1 litet vitkålshuvud
2-3 dl grädde
1 tsk kummin salt
1 tsk grönsaksbuljong,Knorr pulver
1 tsk kycklingbuljong, Knorr pulver
2 dl vitt vin, gärna samma som du dricker till maten
Att steka i 25-50 gram Senap Blanda gärna en tredjedel Slotts sötstarka med Johnnys sötstarka och en tredjedel fransk.

Hyvla vitkålen fint på en mandolin, stek i smör, tillsätt kummin, stek under omröring på medelvärme i cirka 10 minuter. Tillsätt vinet och låt det hela koka i fem minuter, tillsätt grädden och koka ner det hela till krämig konsistens, smaka av med buljongen och eventuellt lite salt. Grills under tiden korven i ugnen. Servera med senap och lite timjan.

Drick 2013 Les Éléments Riesling, Bott-Geyl, Alsace, Frankrike, 169 kronor, Sn: 90318. Smakar och doftar fruktigt med persikotoner och fin mineralitet.

Recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini