Clubstek med bönröra
1 skiva clubstek per person, 400 gram styck
4 dl torkade bönor, blötläggs minst 24 timmar i förväg.
1 stjälk selleri
1 morot
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 knippe timjan
20 cocktailtomater
5 cl olivolja
1 dl vitt vin
1 kruka slätbladig persilja
Ta fram köttet ett par timmar i förväg, peppra och salt precis för grillningen i grillpanna.
Koka bönorna i vatten tillsammans med hackad selleri, lök, vitlök och morot samt ett knippe timjan.
Plocka upp grönsakerna och löken, häll av vattnet, tillsätt kvartade tomater, vin, olivolja samt lite salt och svartpeppar.
Smaka av med lite kycklingbuljong när vätskan kokat ner.
Under tiden grilla köttet och vänd ett par gånger, efterstek i ugn 150 grader tills innertemperaturen är runt 50 grader.
Avsluta med att tillsätt hackad persilja i bönröran, servera som på bilden.
Till denna rätt serverar du 2012 Château l’Hospitalet, La Réserve Rouge, Gerard Bertrand, Languedoc-Roussillon, Frankrike, 159 kronor, Sn: 73142. Ett generöst vin med varm doft och smak av mörka bär, örter och rostade fat. Smaskens!
Recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2014/12/09 klockan 01:18, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
Inga kommentarer ännu.
Inga trackbacks ännu.

Entrecôte med bondbönor, rostad potatis och rödvinssås
ungefär 4 år sedan - Inga kommentarer
4 ordentliga köttbitar à 200 gram stycket Cirka ett kilo sparrispotatis 300 gram bondbönor, frusna Rödvinssås: 4-5 dl rött vin 1 dl Marsala eller portvin 2 msk balsamvinäger 2 tsk maizena 2 gula lökar 1 dm purjolök 1 morot 1 stjälk selleri 2 klyftor vitlöksmör 2 kalvbuljongstärningar salt och svartpeppar Börja med potatisen, dela dessa i…

Lammrostbiff med ratatouille
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer 600 gram rostbiff i bit salt svartpeppar olivolja 2 dl vitt vin Köttbuljong Maizena till redning Ratatouille 1 medelstor zucchini 1/2 aubergine 1 färsk lök, finhackad 10 små eko-tomater 1 stjälk selleri 3 vitlöksklyftor Dillfrö från två dillvippor, typ kräftdill 1-2 dl vitt vin 1 msk tomatpuré Persilja Krydda och salta köttbiten. Stek…

Några bra vita viner att ha hemma
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
Så här är det: Allt vin passar inte till all mat. Därför är det bra att ha några olika hemma; både röda, vita, bubblande, söta och andra. Det är alltid lättare att ha något hemma och visst, du får lägga ut en slant den gången som du går och handlar ett gäng viner men å…

Flank, stekta champinjoner, riven spetskål och potatisbakelse
ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 personer 500 gram potatis 2, 5 dl riven ost, präst eller Västerbottenost 2 äggulor Salt Svartpeppar 1 klick smör 1 msk crème fraicheSkala och koka potatisen, pressa i en potatispress, rör ner den rivna osten, äggulorna, smöret och crème fraichen. Smöra en non-stick muffinsform och klick i moset toppa med riven ost. Grädda i ugn…

Stek torsk, Kalamata oliver, tomat- och skaldjurssås samt zucchinistrimlor
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 4 bitar torskrygg à 125 gram 150 gram Kalamata oliver utan kärna av den torkade typen 20-talet små smakrika tomater 1 dl Noilly Prat eller vitt vin 1 färska lök 15 cm purjolök 1,5 dl skaldjursfond kokt på räkor eller havskräftor 1 medelstor zucchini Salt Vitpeppar Olivolja Maizena till att reda såsen Börja…

Skaldjurspasta
ungefär 5 år sedan - 1 kommentar
4 personer 500 gram oskalade räkor 1 kilo blåmusslor 1 gul lök Mjöl 2 vitlöksklyftor 3-4 dl vitt vin Räk- och musselbuljong 4 eller 8 pilgrimsmusslor 600 gram tomater, varav 200 gram delas och torkas i ugnen på 100 grader Olivolja Svart bandpasta Basilika Koka musslorna med en skivad lök samt ett par vitlöksklyftor, samt…

Mas Coutelou; saftigt, fruktigt och levande
ungefär 5 år sedan - 3 kommentarer
Jag vill börja med att enkelt och kort förklara hur biodynamisk vinodling går till. Det innebär att man odlar druvor utan kemiska tillsatser (till exempel besprutning av vinrankan). I vinframställningen jobbar man med naturlig jäst – de jäststammar som redan finns i vineriet. Odlaren håller under hela vinåret koll på sina vinstockar och jobbar aktivt med att de…

Pilgrimsmusslor på grön ärtpuré med torkat,rivet kött från ko
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
2-3 musslor per person 4 dl ärtor 1 dl crème fraiche 1 dl grädde 1 msk grönsaksfond, konc. 1 msk fiskfond, konc. 50 gram torkat nötkött Persilja Salt Vitpeppar Olivolja Sätt in tallrikarna i ugn 100 grader. Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper. Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet,…

Italienskt och smakfullt!
ungefär 6 år sedan - Inga kommentarer
Azienda Agricola Marion ligger i närheten av Verona, i norra Italien. De odlar bland annat den blå druvan Cabernet Sauvignon som får växa på pergola. En del av druvorna skördas för hand och sedan lämnas en del av dem att torka för att vinet ska få en mer koncentrerad smak. En tredje del skördas inte…

Kycklinglår i tomat- och olivsås serverad med tagliatelle
ungefär 6 år sedan - 1 kommentar
4 personer 4 lår/ben av kyckling 4 stora tomater 10 små söta smakrika,ekologiska tomater 20 svarta torkade oliver 4 lagerblad kycklingbuljong, knorr pulver 1 vitlöksklyfta 4 kvistar basilika 1 dl Noilly Prat svartpeppar salt olivolja Tagliatelle till fyra personer Ugn 180 grader, cirka 40 minuter Börja med att salt och peppra kycklingen, stek i olivolja.…