1 skiva clubstek per person, 400 gram styck

4 dl torkade bönor, blötläggs minst 24 timmar i förväg.
1 stjälk selleri
1 morot
1 gul lök
3 klyftor vitlök
1 knippe timjan
20 cocktailtomater
5 cl olivolja
1 dl vitt vin
1 kruka slätbladig persilja

Ta fram köttet ett par timmar i förväg, peppra och salt precis för grillningen i grillpanna.

Koka bönorna i vatten tillsammans med hackad selleri, lök, vitlök och morot samt ett knippe timjan.
Plocka upp grönsakerna och löken, häll av vattnet, tillsätt kvartade tomater, vin, olivolja samt lite salt och svartpeppar.
Smaka av med lite kycklingbuljong när vätskan kokat ner.

Under tiden grilla köttet och vänd ett par gånger, efterstek i ugn 150 grader tills innertemperaturen är runt 50 grader.

Avsluta med att tillsätt hackad persilja i bönröran, servera som på bilden.

Till denna rätt serverar du 2012 Château l’Hospitalet, La Réserve Rouge, Gerard Bertrand, Languedoc-Roussillon, Frankrike, 159 kronor, Sn: 73142. Ett generöst vin med varm doft och smak av mörka bär, örter och rostade fat. Smaskens!

Recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini