2-3 musslor per person
4 dl ärtor
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk grönsaksfond, konc.
1 msk fiskfond, konc.
50 gram torkat nötkött
Persilja
Salt
Vitpeppar
Olivolja

Sätt in tallrikarna i ugn 100 grader.

Se till så att musslorna är torra, lägg dem på hushållspapper.

Koka ärtorna i vatten, häll av vattnet, tillsätt fonden, några kvistar persilja, grädde och crème fraiche, mixa med mixerstav tills det hela är fint krämigt, sätt åt sidan.

Riv köttet på rivjärn, sätt åt sidan.

Salta och peppra musslorna lätt och stek i smör 1-2 minuter per sida.

Häll upp ärtröra på tallrikarna, lägg i musslorna strö det rivna köttet ovanpå, dekorera med persilja och olivolja.

2012 David Nieuwoudt Ghost Corner Sauvignon Blanc, Cederberg Private Cellar, Elim, Cape Agulhas, Sydafrika, 192 kronor, Sn: 96109 smakar grönt och frisk med toner av nässlor, mineral och krusbär. Smaskens till musslornas lätta sötma och ärtornas gröna fräschhet.

Recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini