4 pers

500-600 gram Hälleflundra
Smör
Vitpeppar
Salt

Örtolja
Persilja
Basilika
Gräslök
Libbsticka
Salt
lite vatten
1,5 dl olivolja

600-800 gram betor, gula och polka i detta fallet
Smör
Salt
Persilja, hackad

1 dl färsk getost
Pepparrot efter smak, fint riven
ev lite salt

Koka betorna, skal och sätt åt sidan.
Riv pepparrot och rör ner den i getosten, salt efter smak, sätt åt sidan.
Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan.
Salta och peppra fisken och stek den i smör, cirka fem minuter på varje sida. Fisken ska vara vit rakt igenom.
Klyfta betorna och stek dem i smör på svag värme.
Lägg upp fisken och glasera den med örtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå.

Lägg upp de smörslungade betorna och dekorera med hackad persilja.

Servera en 2013 Metis, Sauvignon Blanc, Klein Constantia, Coastal Region, Constatia, Sydafrika, 201 kronor, Sn: 90547. Fruktigt, elegant vin med fin syra, som har aromer av nektarin, nässlor och lime. Passar perfa till fisken, rotfrukterna och getosten. GOTT!

Recept och foto: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini