4 personer
800-900 gram lammstek
vetemjöl
olivolja
1 flaska vitt vin av smakrikare typ
1 citron
2-3 äggulor
3-4 buljongtärningar av lamm eller kalv
salt
svartpeppar
Tärna köttet i 3 cm stora bitar och rulla i vetemjöl, salta och peppra stek i olivolja så att köttet får en fin yta, kanske du måste steka i omgångar.
Tillsätt det vita vinet och buljongen, sätt in grytan i ugnen i cirka 1,5 till 2 timmar beroende på hur mört köttet är.
Mot slutet kokar du polentan, se tidigare recept.
När köttet är mört, riv skalet av en citron samt pressa ut all saft och blanda med de tre äggulorna. Allt ska var varmt men får inte koka efter att äggen rörts ner.
Servera som på bilden med skuren persilja och rivet citronskal till eventuellt kan du riva lite parmesan och toppa med det.
Till denna rätt serverar du:
2013 Los Gals Domaine Vordy Mayrannes, Minervois, Languedoc-Roussillon, Frankrike, 169 kronor, Sn: 99204 har en härlig, lätt doft av apelsinskal med en fin örtighet. I smaken finns desamma tillsammans med en finstämd syra , aromer av smält smör och timjan.

Recept och foto: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini