Ny grill på plats och sommaren i antågande. Det var med andra ord dags att lägga kycklingen på det heta gallret och njuta av sommarens dofter och smaker.

Grillad kyckling

2-4 personer

Ingredienser
1 hel kyckling (2 kg)
1 msk soya
1 msk flytande honung
3-5 cm färsk ingefära
1 msk dijonsenap
0,5 dl olivolja
Svartpeppar
Salt

Potatissallad med grillad kyckling

Gör följande
Riv ingefära fint. Blanda rivet med soya, honung, senap, olivolja samt salt och peppar. Ställ åt sidan.

Ta kycklingen och klipp upp den längs ryggen. Veckla försiktigt upp den och platta till lätt.
Pensla hela kycklingen rikligt med grilloljan, på båda sidor.

Starta grillen och när gallret är hett placerar du kycklingen direkt över värmekällan (kolen/gasen). Grilla upp en jämn yta på båda sidor av kycklingen. Pensla på ytterligare olja varje gång kycklingen vänds. När en fin yta är uppnåd, placeras kycklingen vid sidan av direkt värme och kycklingen lagas klar med indirekt värme, under lock. Håll temperaturen runt 175 grader och den sammanlagda grill tiden till en knapp timme. Mät temperaturen med termometer intill bröstbenet. Kycklingen är klar när temperaturen når 70 grader.

Servera med potatis- eller grönsallad samt om så önskas lite BBQ-sås.