1 röd Chili
1 bit ingefära
1 msk löjrom per person
Salmalax
Japansk soja
Wasabi
Salladslök
Sesamolja
Fisksås
Tärna chili och ingefära, skiva salladslök, blanda ner lite sesamolja och fisksås bland den hackade chilin och ingefäran, lägg upp i en liten skål.
Lägg upp en klick löjrom samt fint skivad salladslök, kläm ut en liten klott wasabi som kan blandas ner i soyan, skiva lax efter smak.
Servera enligt bilden.
Till detta dricker du helst en 2012 Langenberg, Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrike, 259 kronor, Sn: 92031. Ett personligt vin med fina kryddiga smaker samt av persikor, honung och muscatdruvor. En favoritproducent.
OBS! Släpps på Bolaget på fredag, den 5:e juni 2015.

Foto och recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini