Asiatisk salmalax
1 röd Chili
1 bit ingefära
1 msk löjrom per person
Salmalax
Japansk soja
Wasabi
Salladslök
Sesamolja
Fisksås
Tärna chili och ingefära, skiva salladslök, blanda ner lite sesamolja och fisksås bland den hackade chilin och ingefäran, lägg upp i en liten skål.
Lägg upp en klick löjrom samt fint skivad salladslök, kläm ut en liten klott wasabi som kan blandas ner i soyan, skiva lax efter smak.
Servera enligt bilden.
Till detta dricker du helst en 2012 Langenberg, Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrike, 259 kronor, Sn: 92031. Ett personligt vin med fina kryddiga smaker samt av persikor, honung och muscatdruvor. En favoritproducent.
OBS! Släpps på Bolaget på fredag, den 5:e juni 2015.
Till detta dricker du helst en 2012 Langenberg, Domaine Marcel Deiss, Alsace, Frankrike, 259 kronor, Sn: 92031. Ett personligt vin med fina kryddiga smaker samt av persikor, honung och muscatdruvor. En favoritproducent.
OBS! Släpps på Bolaget på fredag, den 5:e juni 2015.
Foto och recept: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2015/06/03 klockan 09:02, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
Inte mycket slår rå lax.