Råbiff på kavring med krassemajonnäs och ruccola
150 gram oxfilé som körs i kvarn till färs
1 äggula
salt
svartpeppar
1 schalottenlök, finhackad
3 tsk Dijonsenap
2 msk olivolja
Krassemajonnäs
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
1 låda krasse, den i butiken 8 x10 cm
Skär upp 8 skivor kavring.
Mixa krassen med olja och sila den, sätt åt sida. Låt gulan få rumstemperatur, vispa sedan ner oljan droppvis så du får en majonnäs, tillsätt vinägern, smaka av med lite salt och eventuellt lite socker.
Sätt åt sidan.
Mal färsen eller hacka den tillsätt hackad lök, senap, äggula, salt, peppar och olja, rör samman det hela.
Forma små biffar och lägg på kavringen, häll majonnäs på dekorera med Ruccola.
Drick en lite kraftigare champagne till.
Jag tycker mycket om 2004 Charlier Special Club, Champagne, Frankrike, Sn: 91148, 396 kronor. Härlig friskhet med fina mognadstoner och smak av dadlar, rostat bröd och bokna äpplen ger en lite fetare stil som funkar fint ihop med råbiffen.
Kom som tillfällig nyhet den 5 juni så det finns bara ett begränsat antal flaskor.
Recept och foto: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2015/06/12 klockan 09:59, och ligger i kategorin Kött, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
Råbiff sitter aldrig fel.