Thaigryta med kantareller
Middag för 4 personer
400 gram kycklinglårfilé
300 gram broccoli i små buketter
200 gram Pak Choi, skivad i centimeterstora bitar
300 gram kantareller, rensade
1 liten bit ingefära (ska rivas ner i grytan)
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk thailändsk currypaste (gärna från ”stor” burk, alltså inte tex Santa Marias
Jag tycker de stora är godare).
2 msk fisksås
Rivet skal av en lime och saft från halva
3 dl Kycklingbuljong
300 ml kokosmjölk, (gärna Santa Marias från tetra. Den enda jag hittat helt utan tillsatser).
Hackad, färsk eller fryst, koriander
Rapsolja
Svartpeppar
Salt
Hackad chilifrukt
Nudlar för 4 personer
Skär kycklingen i lagom stora munsbitar. Stek dem i enkel rapsolja. Salta och peppra. Häll i hackad gullök och vitlök. Sedan kantarellerna. Rör runt lite och riv sedan ner ingefäran, limeskalet och pressa i limejuicen.
Rör runt emellan du har haft i olika ingredienser. Stek med currypasten.
Häll i fisksåsen. Låt koka in lite. Sedan buljongen. Koka tillsammans i cirka 10 minuter. Häll sedan i 300 ml kokosmjölken. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
När vattnet kokat upp och du lagt i nudlarna är det lagom att lägg i broccolibuketterna och skivad Pak Choi i grytan samt den hackade koriander.
Glöm inte att smaka av med salt, hackad chili och koriandern på slutet!
Så gott!
Drick Nya Carnegiebryggeriets Kellerbier, Stockholm, Sverige, 19,90 kronor, Sn: 30111 till. Smakar frisk och kryddig med en liten citruston.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2015/07/23 klockan 08:53, och ligger i kategorin Fågel, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 5 år sedan
Mumsig sommarrätt.