Flankstek spetskål
4 personer
500 gram potatis
2, 5 dl riven ost, präst eller Västerbottenost
2 äggulor
Salt
Svartpeppar
1 klick smör
1 msk crème fraicheSkala och koka potatisen, pressa i en potatispress, rör ner den rivna osten, äggulorna, smöret och crème fraichen.
Smöra en non-stick muffinsform och klick i moset toppa med riven ost. Grädda i ugn 180 grader tills ytan är fin.

Svampen:

200 gram skogschampinjoner
Skivas och steks i smör
Salt
Svartpeppar
1 klyfta vitlök

Rödvinssås se tidigare recept.

Spetskålen:
1 litet spetskålshuvud som rivs och steks i smör avsluta med 1 dl grädde salt och peppar.

Köttbiten:
Grilla cirka 600 gram flapsteak salt och svart peppar, se till så att steken ligger i rumstemperatur ett par timmar innan grillningen.

Salta och peppra, låt vila cirka fem minuter före du skivar upp köttet. Servera som på bilden med lite skuren persilja.

Vad ska ni då dricka till?

Ett smakrikt vin med god örtighet finner du i 2013 Garrigues, Montirius, Vacqueyras, Rhonedalen, Frankrike, 179 kronor, Sn: 99415.
En favoritpruducent som alltid smäller högt. Behöver luftas på karaff ett par timmar innan middagen. Då öppnar den upp sig ordentligt. Se till att vara varsam när du häller upp den på karaff så det vanligtvis finns en del fällning i botten. Vinet är inte filtrerat och detta resulterar också i en komplex och härlig smakrikedom.
Ha en fin vecka och helg!
Recept och bild: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini