Kycklingrullad
Rullader:
1 pkt tunnskivad kycklingfilé
10 skivor kokt skinka
Torkade katrinplommon utan kärna
Fransk senap
Grevéost
Salt
Svartpeppar
1 dl Marsalavin
Kycklingfond
Smör
Mozzarella- och baconpotatis:
800 gram fast potatis av medelstorlek
Tärnad bacon eller rökt bog
2 Mozzarella
4 salladslök, finskuren
5-8 cl olivolja
2 vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar

Börja med rulladerna:

Plocka fram 8 fina skivor kyckling och lägg dessa på ett skärbräde,
salta och peppra bred på ett lager senap, täck med en skink- och en ostskiva lägg i ett strimlat katrinplommon.
Rulla ihop skivan med hjälp av plastfolie, försök att få ut så mycket luft som möjligt, rulla hårt, snurra ihop ändarna.
När rullarna är klara koka i kycklingbuljong cirka 15-20 minuter, ta upp och ta av plastfolien.
Vid serveringen stek i smör så ytan blir gyllene, tillsätt två matskedar hackade katrinplommon samt en dl Marsalavin eller Port.
Koka samman lite.

Under tiden kokas potatisen med skal. När de är nästan klara, häll av och tryck dem så de spricker lite, lägg i en smord form, häll över pressad vitlök i olja, salt och peppar på.

Tillsätt därefter, hackad bog eller Bacon, hackad lök och täck med skivad mozzarella. Sätt in i ugnen på 180 grader, kör lite grill mot slutet så det blir fin färg.

Servera som på bilden.

Jag tycker att ett vitt, kraftigare vitt vin i lite fetare stil passar så jäkla bra till den här typen av mat. Bra syra ska vinet ha också – dels för att fräscha upp de fetare aromerna i maträtten men också av den enkla anledningen att ett vin med låg syra sällan faller mig på läppen.
Jag har valt 2014 Bannockburn Chardonnay från Nyzeeländska producenten Felton Road, Central Otago, Nya Zeeland, 259 kronor, Sn: 90169. Doften av smöriga popcorn, nötter och friska äpple får mig alltid på fall. Kan vara klurig att få tag på men gör nu ett ordentligt försök!

Felton

Vintips: Cecilia Petrni
Recept: Peter Ström
Foto: Peter Ström och Cecilia Petrini