Ugnsbakad torsk med Zucchini, oliver, lök och olivolja
Olivolja av god kvalitet
Salt
Vitpeppar
Lagerblad
Zucchiniröra:
En fast zucchini
En burk blandade oliver med mycket smak – gärna eko
6 salladslökar
Salta och peppra fisken, smörj en form med olivolja, lägg några lagerblad i bottnen, lägg fisken därpå, droppa olivolja över fisken och sätt in den i ugnen på 150 grader, klar när innertemperaturen är 45-50 grader.
Tärna zucchinin, skiva löken, stek i olivolja, tillsätt oliverna mot slutet så att de blir varma, servera som på bilden med en kvist rosmarin.2015 Butinages Blanc, Michel Gassier, Costières de Nîmes, Frankrike, 114 kronor hittas hos vinbutiken Winefinder på nätet där du själv kan beställa hem den.
Som ni vet ligger ju södra Frankrike mig varmt och hjärtat och här har ni en riktigt bra producent som jobbar ekologiskt. Vinet är gjort på de gröna druvorna Grenache Blanc och Roussanne. Doften bjuder på vit persika, en fin örtighet tillsammans med len aprikos. Den härliga fruktiga syran passar så gott tillsammans med de feta oliverna och de örtiga tonerna funkar fint med lagerbladets blommiga ton.
Som ni vet ligger ju södra Frankrike mig varmt och hjärtat och här har ni en riktigt bra producent som jobbar ekologiskt. Vinet är gjort på de gröna druvorna Grenache Blanc och Roussanne. Doften bjuder på vit persika, en fin örtighet tillsammans med len aprikos. Den härliga fruktiga syran passar så gott tillsammans med de feta oliverna och de örtiga tonerna funkar fint med lagerbladets blommiga ton.
Recept och bild: Peter Ström
Vintips: Cecilia Petrini
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Cecilia Petrini den 2017/01/12 klockan 02:52, och ligger i kategorin Dryck, Fisk, Mat, Vin. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |