En riktigt trevlig öl som är framtagen speciellt för att drickas till mat. Den är ljust grumlig, gyllene och har tätt fint skumm. Lättfruktig öl med lite smak av jäst och ingen beska som stör maten på fatet. Även fantastiskt god att dricka för sig själv.

Det jag gillar med denna öl, är att den ger en känsla av lyx eller klass om man så vill. Enligt mig är detta något som ölbranschen knappast varit bortskämd med trots att det talats om gamla anor, traditionella metoder och tagits ut hutlös priser för åtskilliga sorter.
Estrella Damm Inedit har en riktigt clean i designen med en gyllene guldstjärna för att vittna om innehållets höga kvalité.

Producentens beskrvning:
”Smakanmärkningar: Hög intensitet och aromatisk komplexitet. Dess utseende är något grumlig. Fruktig och blommig doft med hint av jäst  och söta kryddor. Krämig och fräsch konsistens, mjuk volym och lätt kolsyra. Lång eftersmak och trevligt minne.

Gjord för att ackompanjera festivalen av smaker som det moderna köket ger oss. För Sommelier, har det alltid varit en mardröm att försöka komplettera olika typer av smaker… nu finns det en lösning!
Med sina fina, sofistikerade bubblor kan detta öl ta syraktig, söt och syrlig smak i handen. Den symfoni av smaker som finns i varje rätt är ofta olika, men det kan finnas en röd tråd som förenar dem alla. För en känsla av kontinuitet, så finns det ingen anledning att byta drycker.
Detta öl har en rik och mycket anpassningsbar bouquet. Med andra ord en unik personlighet: enkel men ändå komplext.”

Pris på Systembolaget (nr 11754) 75 cl: 47:70 kr

Övrigt:
Dracks senast till en ryggbiff med Ceasar sallad, fungerade bra.
Bör alltid drickas i ett glas med rejäl kupa. Själv kör jag med ett rejält rödvinsglas.

En välsmakande matöl med lyxig känsla