Börslycke Gård ligger i byn Godegård i hjärtat av Östergötland med utsikt över härliga fält och djurhagar. Hit kan man komma under sin sommar-tur genom Sverige för att uppleva äkta lantliv och är värt ett alldeles eget besök! Det finns möjlighet att inta en fika i deras vackra trädgård när vädret tillåter eller på den inglasade verandan. Här finns lugnet och samtidigt händer det något hela tiden då vi är där..

Före fikat rekommenderar vi en tur på gården där du bland annat kan få se pärlhöns, gäss, hästar,gotlands-kaniner, getter (som då och då får för sig att smita), ankor, får och australiensiska emuer. Barnen kan mata kaniner med maskrosblad och kanske har ni turen att få se nykläckta kycklingar?

Det finns även en liten butik där frun i husets egentillverkade sylter, safter och smaksatta oljor säljs till humana priser. Allt är smaksatt/tillverkat av ekologiskt odlade produkter och smakar härligt! Värphönsens ägg finns även till försäljning (dock är tillgången varierande). Tänkt dig ägg i olika bruna och ljusa nyanser; så vackert!

Jag föll också handlöst för alla örtkryddor, läkeväxter och blommor som säljs på Börslycke.

Byn Godegård ligger mellan Motala och Finspång.  Det är enklast att ta sig dit med bil eller motorcykel.
I byn finns ett anrikt säteri med porslinsmuseum som också kan vara värt ett besök.

Börslycke Gård
Godegård 731
59034 Tjällmo

Telefon: 0763-364617

info@borslycke.se
http://www.borslycke.se

 

Öppettider:

Maj månad, lör-sön: 10-17
Juni, ons-sön: 10-17
Juli, månd-sönd: 10-17
Augusti, lör-sön: 10-17

Prisexempel på saker att köpa med hem:
Flädersaft: 40 kronor
Marmelad: 40 kronor
Ägg: 2 kr/st