12 personer som del i en buffé

2 burkar tonfisk i vatten
1 liten gullök
3 hårdkokta ägg
1 dl crème fraîche
3 msk majonnäs
Juice av ½ citron
1 röd chilifrukt
3 msk kapris (blommorna – de är de vanligaste)
1 tsk Sambal oelek
½ tsk paprikapulver
Svartpeppar efter smak
½ burk ishavsrom

Öppna tonfiskburkarna och låt dem rinna av ordentligt. Skala och finhacka lök. Lägg tonfisken i en stor skål som är bra att blanda i. Vänd sedan ned den finhackade löken. Skala och mosa de hårdkokta äggen och blanda ned dessa.  Vänd ned crème fraîchen och majonnäsen.  Smaksätt sedan med citronjuice, lite i taget efter smak. Dela chilifrukten i två och dela sedan den nedre delen på längden. Ta ur frön och de vita inneväggarna. Finhacka. (Spara den översta delen som ska användas att garnera med.) Blanda ned alla övriga ingredienser utom ishavsromen ordentligt. Vänd sedan försiktigt i romen så att de små kornen inte går sönder. Lägg upp i en vacker skål och skiva resterande chili i ringar. Garnera med dessa.

Servera röran på rostat surdegsbröd som del i en buffé eller som förrätt till 6 hungriga personer.