Skaffa följande:

Torskrygg ung 150-200 gram per person, torskfilé går också bra
Pesto
Basilika
Olivolja ungefär en dl, avgörs i samband med mixningen
100-150 gr riven parmesanost
5-10 cl pinjenötter
salt
1-2 klyftor vitlök, beroende på kvalitet och storlek, jag har använt den stora röda franska
Squash, en lagom stor

Gör detta:

Börja med att skiva squashen på mandolin eller om du är skicklig skär i tunna skivor
Lägg tillsammans med flingsalt på en talrik, låt safta av sig i en timma, skölj och strimla enligt bild
Därefter gör man peston
Hacka basilikan och lägg i en mixerbytta
Pressa vitlöken
Riv osten
Häll på en mindre mängd olivolja
Kör med mixerstav till lagom konsistens späd med mer olivolja om det går trögt
Ställ åt sidan får smakutveckling
Koka potatis, på bilden har färsk potatis används, går bättre med vinterpotatis
Skär upp en lagom stor squash och koka i cirka 7 minuter
Häll av potatisen och tillsätt squashen samt lite olivolja efter smak
Stompa ihop med en potatismosstöt till grov konsistens
Salta och peppra
Precis innnan potatisen är klar så steker du fisken i het panna tillsammans med olivolja och lite smör så att du precis får en stekyta
Sätt in i ugnen i 150 grader tills innertemperaturen är 50 grader
Servera med körvel samt enligt bild
Receptet har inspirerats från Sebastian i Marseillan ( Entre ciel et mer, se tidigare reportage )