Ingredienser:
400 gram lax

2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver rågat mått
3 msk yoghurt den lösa sorten
2 ägg
Tre till fyra kvistar vårlök eller springonion som jag kallar den
Ett knippe gräslök
En klyfta vitlök
Olivolja till friteringen

Gör så här:
Skär laxen i kuber 5-8 mm ställ i kylskåp
Blanda lättvispade ägg med yoghurt och pressad vitlök därefter tillsätt mjöl blandad med bakpulver
Avsluta med att tillsätta laxen och den skurna löken.
Använd ballongvisp till smeten därefter har jag en träslev till hjälp
Värm oljan på spisen men se till att den inte blir för varm, testa med en brödbit som ska bli brynt, ha alltid ett grytlock lättillgängligt så att man kan kväva en eventuell brand. (Man får aldrig släcka brinnande olja med vatten)
Jag använder en rostfri kastrull med tjock botten.
Dutta i lagom stora klumpar i den varma oljan, se bilden, fritera ung 2 min på var sida, lägg därefter på hushållspapper för avrinning, håll dom därefter varma i ugn 150 grader, tills alla är klara
Servera gärna med ett torrare rosévin samt Sweet chili som dippsås.
Receptet kommer från en bok som heter ”Food and Drink” av Michele Cranston