Vit fisk, pepparrot och smör är en fantastiskt god kombination. Det fungerar bra med matiga fiskar som torsk och hälleflundra. Det senaste upplägget blev, som ni förstår av inlägget, en rejäl bit torskrygg som serverades med bondbönor och potatis.


Ingredienser (4 pers):
0,7-1 kg torskrygg (beroende på hur hungriga ni är)
Ca 15 bondböneskidor (ger ca 40-60 bondbönor efter rensning)
16 småpotatisar
En bit pepparrot (ca 1 dm lång)
Bladpersilja
Smör (ca 100 g)
Salt/Svartpeppar

Gör följande:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skrubba/skrapa potatisen. Rensa bondbönorna (ta ur skidan och gnid av skalet som omger själva bönan). Ta fram och dela upp torsken i fyra lika delar.

Skala och riv hela pepparroten fint.

Koka bönorna i ca 5 minuter, så att de behåller tuggmotstånd. Häll av vattnet och rör ner en klick smör.

Salta, peppra och stek torskbitarna tills de fått lite yta. Ta sedan ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnsfastfrom och ställ in dem i ca 15 minuter alternativt uppnått 45-50 grader i mitten.

Koka potatisen så att den är klar samtidigt som fisken. Glöm inte att snabbvärma bönorna i sitt smör för servering.

Smält närmare 100 g smör och rör i hälften av pepparroten.

Servera enligt bild och ställ fram resterande pepparrot samt lite flingsalt på bordet.

Klart!