Ryggbiff med torkade tomater, Karl Johansvamp, klyftpotatis och bönor samt sky från buljong och stekrester från köttet.

Ingredienser:
600 gram kött
Karl Johan svamp
Gröna bönor
Timjan
Rosmarin
Svartpeppar
Salt
Körsbärstomater
Potatis (fast)
Olivolja

Instruktioner:
Torka tomater i ugn med salt på, 120 grader, när tomaterna är klara häll på en god olivolja och låt marinera.
Rengör fast potatis men behåll skalen på, klyfta och koka i cirka fem minuter. Häll sedan av vattnet, tillsätt olivolja och lägg i en ugnsfastform. Sätt in i ugnen på 200 C. Rör om då och då för jämn färg.
Ta fram köttet ett par timmar innan det ska tillredas och klappa in örtkryddorna samt peppar och salt
Stek svampen i smör, salt och peppar, ställ åt sidan.
Koka bönorna efter smak.
Stek köttet ett par minuter på samtliga sidor och sätt in det i ugn 150 grader med termometer, ta ut köttet när kärntemperaturen är cirka 50 grader och låt vila under aluminium folie i 10 minuter.
Efter att köttet är stekt tillsätt vatten i pannan samt buljong, lite balsamvinäger, socker, eventuellt salt och peppar. Vispa ur pannan och smaka av med lite söt sherry eller portvin, madeira eller liknande, sila skyn.
Precis före servering tillsätt en klick smör i skyn för att reda av såsen.

Servera enligt bild

Vi drack:
En Pecharmant från Bergerac till, helt underbart.