Fritata på Karljohansvamp
Ingredienser:
150 gram KarlJohansvamp som skärs i tunna skivor
150 gram KarlJohansvamp som skärs i tunna skivor
En gul lök
Två klyftor vitlök
Ett mindre knippe persilja
Fem ägg (från Börslyckegård till exempel, alltså bra ägg)
En dl grädde
Svartpeppar och salt samt lite socker till löken
Två dl riven parmesanost
Hacka löken och stek i smör med lite socker, tillsätt svampen och den rivna vitlöken.
Rör samman ägg, grädde, peppar, salt lite socker osten samt persilja.
Höj temperaturen på stekpannan och häll i blandningen.
Rör om och flytta lite i pannan som när du gör en omelett.
Avsluta i ugnen under grillen till du ser att äggblandningen stannat. Om man vill ha en krämigare konsistens skippa ugnen. Då tar man det hela av spisen och låter det gå färdigt i pannan.
Servera genast, gott!!!
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/08/28 klockan 09:15, och ligger i kategorin Mat, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |