Ingredienser:
Gösfilé (drygt 150g per person) 600-800g
200-300 gram spenat (i detta fallet en typ som heter Nya Zeeland).
En gul lök (helst färsk)
En liten gurka eller en del av en stor slanggurka (favoriten är en sk Libanesisk gurka, den är lite kompaktare)
Potatis av mjölig sort, 6-8 st beroende på storlek
Grädde till både mos och stuvning
Smör och mjölk till moset
Parmesanost
Vinäger
Socker
Muskot
Vitpeppar och salt

Instruktioner:
Börja med att skala och koka potatisen.
Hacka gurkan som på bild, stek i smör och tillsätt socker och vinäger (cirka en msk socker och en halv msk vinäger) smaka av.
Om det finns ben kvar i filéerna så kan man byxa den (se filé bild) och dela den så man får två delar på varje filé.
Hacka löken och stek i smör samt lite socker, tillsätt den sköljda spenaten (se till att rensa borta grova stammar på spenaten). För att inte spenaten ska koka för länge brukar jag sila undan vattnet och koka samman detta och hälla tillbaka det hela.
Häll på grädde samt tillsätt en smör/mjölredning, peppra med vitpeppar samt tillsätt riven muskot. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
Pressa potatisen och rör i smör, cirka 50 gram, en dl grädde och mjölk efter behov. Tillsätt sedan den rivna parmesanosten och rör samman. Ställ på svag värmehållning.
Stek fisken i smör samt salta och peppra. Lägg upp som på bilden på varma tallrikar dekorera med persilja eller körvel.

Att dricka till:
En Chablis smakade bra till denna dag.