En av mina många favoriter i Ben & Jerry’s fantastiska utbud. Den kombinerar egentligen allt som jag söker i en riktigt chokladig glasss; mörk och vit choklad samt nötter, mandlar även de doppade i choklad. De olika nötterna bidrar till en härlig konsistens samt som en kontrast till de hårda chokladbitarna och den krämiga glassen.

Producentens egen beskrivning:
Chokladglass sprängfylld med gigantiska bitar av vit och mörk choklad, valnötter, pecannötter och chokladdränkta mandalar.

När den laddning lanserades 1985 i New York hade vi proppat i 40% mer bitar än i någon av våra andra smaker. Detta för att göra ett outplånligt intryck på New York-borna, och särskilt en matkritiker som skrivit att Ben & Jerry’s smaker ”inte var speciellt upphetsande”. Den extra kostnaden för ingredienserna försvarade de med att ”om den smakade fantastiskt, skulle den alltid vara populär”. Vilket den blev. Och är”

Länkar:
Hemsida