En härlig kycklingrätt med klassiska asiatiska ingredienser som, lime, chili och ingefära.

Ingredienser:
2 kycklingbröst
10 sockerärtor
1 röd lök
1 röd pepparfrukt utan kärnor
1 mango
1 banan
5-10 cm purjolök
En bit ingefära, skald och riven
Salladslök
Lite kyckling buljong
Fisksås
Lime

Instruktioner:
Dela kycklingen i bitar

Hacka pepparfrukten
Skär löken i båtar, tunnt
Strimla ärtorna
Skär purjolöken
Skala mangon och skär mindre bitar av den
Skiva bananen
Skal ingefäran och riv den
Skär salladslöken
Stek kycklingen så den är nästan klar i olivolja tillsätt lök och pepparfrukt därefter tillsätts den röda löken samt purjolöken.
Tillsätt ingefära och mango, rör om, avsluta med banan och salladslök samt lite kycklingbuljong konc från flaska, peppra och smaka av med fisksås.
Under tiden har du kokat ris som serveras till
Dekorera med Lime och Basilika, helt den thailändska.

Tips:
Sweet chili suce är ett passande tillbehör.

Att dricka till:
Vin till, Riesling alternativt  Pinot Gris från Nya Zeeland