En mycket god och smakrik gryta vars recept hittats i tidningen ”Diné & Dryck”

Ingredienser:
Ett drygt kilo högrev eller liknande kött

15 katrinplommon utan kärnor
En flaska blå Chimay
20 steklökar
2 gula lökar
1 msk ljus sirap
3 msk vit vinäger
2 msk buljong
3 ordentliga brödskivor av rågsurdeg
Fransk senap (Dijon)  efter behov
Salt, svartpeppar, två lagerblad och timjan

Gör följande:
Börja med att marinera plommonen i ölet ica en timme.

Skär köttet i tärningar och stek dessa separat, krydda med salt och peppar
Skala steklökarna och stek i smör ställ åt sidan
Hacka de gula lökarna stek i smör och ställ åt sidan
Rör samman kött och lök i en bra järngryta. Tillsätt kryddorna som bör var sammanbundna och ölet, sirapen, vinägern, buljongen samt katrinplommon i grytan.
Låt det hela koka upp på spisen
Lägg brödet som ett lock på blandningen med ett ordentligt lager senap på nedsidan.
Sätt in grytan i en 150 grader varm ugn, låt stå i cirka 2-2,5 timmar, köttet ska falla sönder
Servera med ett potatismos
Att dricka till:
Dryck blir naturligtvis en Chimay bleue (1651).