Risotto med tryffel
En till synes enkel rätt, men med ett fantastiskt djup. Detta är en riktig upplevelse.
Det här behöver du:
En liten gul lök
2 dl ris
5-6 dl kyckling och grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
25-50 gram smör
2 dl riven parmesanost
Skaftet från en färsk lök alternativt en salladslök
En lite tryffel ( Den gotländska är bra just nu )
Gör så här:
Smält lite smör i en teflongryta och tillsätt löken och lite socker, stek på låg värme tills löken är genomskinlig
Tillsätt carnaroliris, rör om
Tillsätt den varma buljongen i omgångar och rör om, fortsätt till riset har lagom konsistens
När riset början bli klar men har en lite kärna kvar tillsätt smör och ost och rör om
Häll upp i skål dekorera med den skivade salladslöken, skiva på tryfflen samt smaka av med italiensk olivolja
Dryck:
Vi drack en bra Pinot Grigio till.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/09/10 klockan 12:37, och ligger i kategorin Mat, Vegetariskt. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
Tryffel är riktigt fint i många rätter; brukar använda tryffelsmör och tryfeflhonung till potatis, sallader och vissa såser/soppor.
ungefär 10 år sedan
Berätta mer om tryffelhonungen, tack.
ungefär 10 år sedan
Låter gott, blir till att prova redan denna helgen.
ungefär 10 år sedan
Tryffelhonung är houng smaksatt med vit eller svart tryffel, finns att köpa i små burkar. Kan användas bl a till smakförhöjare när man äter en bit ost till efterrätt