En till synes enkel rätt, men med ett fantastiskt djup. Detta är en riktig upplevelse.

Det här behöver du:
En liten gul lök
2 dl ris
5-6 dl kyckling och grönsaksbuljong
1 dl vitt vin
25-50 gram smör
2 dl riven parmesanost
Skaftet från en färsk lök alternativt en salladslök
En lite tryffel ( Den gotländska är bra just nu )

Gör så här:
Smält lite smör i en teflongryta och tillsätt löken och lite socker, stek på låg värme tills löken är genomskinlig
Tillsätt carnaroliris, rör om
Tillsätt den varma buljongen i omgångar och rör om, fortsätt till riset har lagom konsistens
När riset början bli klar men har en lite kärna kvar tillsätt smör och ost och rör om
Häll upp i skål dekorera med den skivade salladslöken, skiva på tryfflen samt smaka av med italiensk olivolja


Dryck:
Vi drack en bra Pinot Grigio till.