Även om det inte riktigt är säsong för ramslök, så vill vi tipsa om en riktigt god och intressant soppa. Receptet är skapat av Karin Fransson och är en av familjen favoriter. 


Ingredienser:
3 knipplökar
1 bit purjolök
2 vitlöksklyftor
1 liter hönsbuljong
2 dl grädde
80 gr smör
1 bunt ramslök (eller gräslök)
Riven muskot
Salt och vitpeppar 


Gör så här:
Hacka lök och purjo i grövre bitar.
Smält smör i en rymlig gryta och fräs hacket samt pressad vitlök, låt det inte ta färg.
Häll i buljongen samt grädden. Låt det småkoka tills en tredjedel kokat bort.
Smält 50 gram smör och låt det bli nötbrunt, rör ner i soppa. Ta bort stjälkarna på ramslöken och strimla bladen, rör ner i soppan.

Mixa soppan i en blender i omgångar. Mixa ner lite smör och smaka av med mer kryddor om det känns önskvärt.
Servera soppan med lite vispad grädde. 

Tips:
Man kan servera lite kallrökt lax till alternativt färska räkor.