En perfekt starter med varm mild smak med lite sting. Passar prefekt med en kall sås och sallad.

Ingredienser:
Fryst smördeg
400 gram  kycklingfärs
Röd pepparfrukt
Dragon, färsk
Persilja, färsk
En äggula plus ett ägg till pensling
5 cl grädde
2-3 msk skorpsmulor, för fastare smet
En halv hackad gul lök
Salt och svartpeppar
En msk kycklingfond
Yoghurt, grekisk eller turkisk
Vitlöksklyfta
Lite socker
Olivolja
Sallad (Vi valde jungfrusallad)

Gör följande:
(Jag har använt små teflonerade formar. En muffinsplåt bör också fungera.)
Klä formarna med smördeg och skär av runt kanten, nagga bottnen med en gaffel. Baka i 250 graders ugn tills gyllengula. Viktigt är att fylla upp formen med exempelvis torra bönor för att väggarna inte ska rasa ner. Glöm bara inte att ta ur dem, när skalet är färdiggräddat ;)

Under tiden gräddningen sker, hacka löken och fräs i lite smör så den blir genomskinlig
Hacka pepparfrukten. En liten går bra men ta bort kärnorna.
Hacka fem kvistar persilja och en kvist dragon, tillsätt ägget och grädden och rör samman med löken och kycklingfärsen. Om konsistensen känns för rinnande tillsätt skorpsmulor och låt dra en stund. Fyll formarna med blandningen, pensla med ett ägg runt kanten och lägg på ett lock, nagga locket med en gaffel och pensla även det med ägg. Grädda i ugn på 180 grader tills innertemperaturen är cirka 75 grader.
Under tiden rör samman 3 dl yoghurt med hackad persilja, pressad vitlök, en kvist dragon, lite socker salt och peppar.

Servera som på bild

Att dricka till:
Vi drack en Pinot Gris från Nya Zeeland, Hawk´s Bay (6259)