Många härliga smaker från ost och grönsaker som kombinerats i en trevlig liten förrätt eller tapas.

Ingredienser:
4 tomater
Två salladslökar
En vitlöksklyfta
Basilika
Peppar och salt
Olivolja
Socker
En aubergin
2,5 dl ricotta
2 dl riven parmesanost
Olivolja
Peppar och salt
Rivet skal av en citron

Gör så här:
Börja med att skålla tomaterna, kärna ur dom och hacka fruktköttet. Tillsätt lök, vitlök, socker, peppar, hackad basilika och olivolja, sätt i kylen. (Tillsätt salt i samband med uppläggningen)
Skär auberginen i relativt tunna skivor, de klara av att måste hänga ihop. Stek skivorna i olivolja och lägg i stapla upp en hög på en tallrik.
Rör samman ricotta, parmesan, olivolja, salt, peppar och det rivna citronskalet. Lägg en klick av röran på varje skiva av auberginen och gör en liten rullad. Sätt in rullarna i en 250 grader varm ugn och hetta upp rullarna.
Lägg upp som på bilden och ringla olivolja över, glömde det före fotograferingen

Tips:
Kan serveras med rostade pinjenötter.

Att dricka till:
En röd italienare från Chianti passar bra till; förslag.