Det enda som stoppar mig är att jag inte har obegränsat med pengar. En riktig barrique att ösa ur! Bra, goda, grejer finns i mängd och du kommer att kunna sitta och botanisera i timmar. Jag pratar om Systembolagets e-beställning. Där har du möjlighet att beställa det du vill ha både flask- och kartongvis. Sedan tar det åtta arbetsdagar tills du kan hämta ut dina godingar på närmsta bolag. Toppen eller hur? Det ger ju dig en möjlighet att smaka på sådant som inte finns i butik. Visst, man får ju vara ute i god tid men du slipper å andra sidan att trängas inne i butik på samma sätt som annars. Det enda du behöver göra är att vänta på ett samtal eller sms från vald butik. Sedan är det bara att gå till butiken, kontakta personalen, hämta och betala dina varor! Det finns inga smakbeskrivningar på dessa viner, men följ tipsen här hos oss så blir du inte besviken.

Jag har precis beställt två favoriter:

… ett par flaskor Bulle de Blanquette No 1. Limoux, Frankrike, 109 kronor stycket,
Sn: 77224

Ungt, bubbligt och festligt! Doftar av vita blommor som akacia. Smakar moget av rostat bröd och torkad frukt. Drick som aperitif med goda små tilltugg. Till exempel tapas med räkröra.Vinet är gjort på de gröna druvorna Mauzac, Chenin Blanc och Chardonnay.
Producenten Sieur d’Arques är ett kooperativ som ligger i Limoux, 3 mil norr om Carcassonne i Roussillon-Languedoc och förfogar över 2800 hektar. De gör även stilla vitt vin på druvan Chardonnay.

Mitt andra val föll på Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir 2009,Central Coast, USA, 109 kronor, Sn: 88880.
Härligt doftande Pinot Noir som för tankarna till nyplockade jordgubbar. Smakar friskt och har en medellång eftersmak av jordgubbar.
Servera till ryggbiff med klyftpotatis eller för den som vill ha rött till fisk; lax med kantarellsås.
Robert Mondavi avled år 2008 och var en av pionjärerna inom vinindustrin i Napa Valley. Med envishet och trots motgångar lyckades han grunda och göra viner av världsklass. Hans släkt härstammar från Italien – därav det italiensk-klingande namnet. Ett av hans mest kända viner är Opus One som är ett samarbete med den franske Baron Philippe de Rotschild från producenten Mouton de Rotschild.