Schnitzel är gott, enkelt att göra och kräver egentligen ingen sås om man väljer fräscha tillbehör. Maten är ganska mastig och fungerar därför utmärkt dagen efter, då kroppen skriker efter kalorier.

Ingredienser:
Schnitzel: Kalvkött (tunna skivor,ca 1 cm), Skorpmjöl/ströbröd, Ägg, Vetemjöl.

Vitlökssmör: Smör, Vitlök, slätbladigpersilja, Salt.

Sommarsallad: färskpotatis (små primörer), Rädisor, Salladslök, Ruccola, (tryffel)smör, Citron.

Instruktioner:
Hacka persilja, vitlök och blanda det med smör och flingsalt. Forma kletet till en korv, vira in i plastfolie och in i kylen med den.

Skrubba de små färskpotatisarna och sätt dem på kokning, skiva salladslöken samt dela rädisorna i halvor. När potatisarna är lagom kokta, dela dem, släng tillbaka dem i kastrullen och rör ner en klick (tryffel)smör. Blanda nu i rädisor, salladslök och saften från en halv citron. Häll upp i en skål och låt det svalna medans du gör schnitzlarna.

Dubbelpanera köttet genom vända varje bit i först mjöl, sen vispat ägg och tillslut skorpmjöl. En rejäl klick smör i pannan och 70-80% av max värme blir bra för stekning.

Lägg upp schnitzeln, skär upp önskad bit av vitlökssmöret och placera ovanpå det varma köttet. Blanda i ruccolan i salladen och lägg upp även den. Garnera med en citronslice.

Klart!