Salsiccia gryta

Ingredienser (4 pers):

2 Färska lökar
400-500 gram korv salsiccia
(Försök att få tag i några ”riktiga” hos slaktaren)
400 gram små tomater med smak
2 msk köttbuljong koncentrerad
2 msk tomatpuré
6 kvistar basilika
Cirka 2 dl vitt vin
3 klyftor vitlök
3 salladslökar

Instruktioner:
Använd en traktörpanna
Olja till att steka den hackade löken och vitlöken
Hacka korven och vänd i den i pannan. Lägg i de delade tomaterna
Tillsätt tomatpuré och lite vin i taget när det börjar bli torrt.
Salt och peppar
Låt allt småputtra under 30 till 45 minuter, tillsätt mer vin om det blir torrt
Tillsätt basilika mot slutet
Servera med tagliatelle, parmesanost och mer basilika.


Att dricka till:
Ett rött vid namn Picàie Veronese (nr 5331)