Jag har alltid föredragit svart te, dels för att jag tycker det har en rundare smak och mycket för att jag finner att det passar bättre med mjölk. Nu har jag äntligen hittat ett grönt te som jag njuter av utan att det är ett ”hälso-te”, nämligen Kusmi Green Bouquet. Teet har samma utformning som ”Gunpowder”, alltså hela fina ihoprullade blad i en mörkgrön nyans. Green Bouquet från Kusmi har en stor smak, men utan några som helst beska toner, vilket enligt mig är ganska ovanligt för gröna teer.

Producentens egen beskrivning:
”Grönt te från Kina smaksatt med naturligt extrakt av bergamott, citrus och blommor. Provsmakning råd: God både som det är eller sötad. Kan även drickas kylt eller med is på sommaren.”

Övrigt:
Kusmi är känt för sin höga kvalité, breda sortiment och riktigt snygga plåtburkar, som teet förpackas i.

Eftersom denna tesort i princip har hela blad, bör man tänka på att inte ta för mycket te i silen, då det kommer expandera väldigt mycket när man väl häller på varmt vatten. Det är viktigt att bladen kan röra sig hyfsat fritt för att få loss alla smaker.