Passa på att ta vara på de sista salladsbladen som växer i din trädgård eller på balkongen och gör denna klassiker till din nya favorit!
Till två personer behöver du:

1 liten rulle getost (chèvre)
Blandade salladsblad för två personer (som du odlat själv eller köpta)
Två rejäla skivor surdegsbröd
Flytande blomsterhonung
2 tomater
½ gurka
6 champinjoner
1 liten gullök eller tre schalottenlökar
½ kruka timjan
Olivolja
1 citron
Vitvinsvinäger
Fransk senap
Svartpeppar
Salt

Sätt ugnen på 200 C och skiva sedan getosten i 1 cm breda skivor. Dela brödskivorna om två och lägg en skiva ost(knappt en cm tjock) eller två på varje brödbit. Lägg dem på en plåt och krydda osten med timjan som du repat av från sida stjälkar. Spara några stjälkar att garnera med. Peppra och sätt in i ugnen i ca 10 minuter eller till osten har smält lite och fått en lätt ljusbrun färg. Undertiden sköljer du och river salladen i lagom storlek om det behövs. Lägg upp dem på varsin vacker tallrik. Skala och skiva gurkan, klyfta tomaterna, skiva svampen och löken. Lägg dem på salladsbädden.

Blanda en dressing av två delar olja och en del citron och vitvinsvinäger. Smaksätt med fransk senap, svartpeppar och salt. Lättast att skaka ihop i en burk med lock.

Ta ut getostsmörgåsarna ut ugnen. Droppa flytande honung på getosten. Dressa salladen och lägg sedan getostbrödet på salladen. GOTT!

Häll upp två generösa glas med Domaine de la Villaudière, JM Reverdy, Sancerre, Frankrike, 129 kronor, Sn: 5338. Gjord på 100 % Sauvignon Blanc. Modern sancerre med frisk smak av krusbär, nässlor och passionsfrukt.