Nu är det dags för en rad viner som passar bra till smakrik mat då jag tycker att det hör årstiden till. Det är ju detta här jag gillar med hösten. Man bli automatiskt mer sugen på rött vin, det känns på något sätt som det värmer själ och hjärta i den begynnande kylan. Vi kommer att börja i Australien!

Red Baron Shiraz 2009, Fox Creek Wines, McLaren Vale, South Australia, 109 kronor, Sn: 2194
Färgen är tät och blålila. Smakrikt vin med mängder av björnbär, viol, körsbär och typiska eukalyptus och lätta ekfatstoner. Passar perfekt till en mustig köttgryta med rött vin och rotfrukter.
Årgången 2008 har fått ett flertal priser, både i Australien och utomlands. Druvorna till detta vin tas från någon av de tre vingårdarna som ligger nära byn Willunga.

Fox Creek Wines började när Jim och Helen Watts köpte en bit mark 1984. Första årgången som släpptes var 1994 och sedan dess har det gått spikrakt uppåt. De producerar både rött (Shiraz, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Merlot)och vitt vin (Chardonnay, Sauvignon Blanc och Verdelho). I Sverige kan du tyvärr endast få tag på ovanstående. Men har du turen att bo i Australien eller funderar på att göra en resa dit så planera in ett besök!