Ingredienser:
4 st stora kycklinglårfiléer
Parmaskinka i skiva, en per filé
Timjan från kruka, färsk vill säga
Ris till risotton, carnaroli eller avorioris
Smör
En gul lök
Kycklingbuljong
Mascarpone
Parmesan ost
Tre rödbetor
Gorgonzola
Grädde
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Börja med att koka rödbetorna, kan förberedas. Skala och mixa med lite buljong. Rensa filéerna från fett och lägg timjan i filéen och rulla den med en skiva parma, fäst med en tandpetare av den runda sorten. Stek filéerna i smör och sätt dom i ugnen med en termometer som ska visa ung 65 grader.

Smält 200 gram gorgonzola med lika mycket grädde, peppra och smaka av om det behövs salt, ställ åt sidan till serveringen.
Finhacka den gula löken smält löken i smör och häll i ung 2 dl ris, tillsätt kycklingbuljongen lite efter hand och rör så att det inte bränner fast. Inte för hög värme men det måste koka. Fortsätt tills det kokat ihop men att riset fortfarande är al dente, rör i 1,5 dl Mascarpone och lika mycket riven parmesan. Låt stå ung fem minuter sedan rör man i den uppvärmda rödbetsmixen.

Servera med en klick risotto med sås runt och lägg kycklingen på toppen, dekorera med timjan. Strila över en skvätt olivolja som avslutning.
(Receptet inspirerat av boken ”Det goda Italien” av Peter Loewe)

Att dricka till:
En Pinot Gris Hofstätter alternativt en Gewurztraminer från Italien (den norra delen) eller en Pinot Grigio (Livio Felluga).