I år har det varit dåligt med besök i naturen för att plocka svamp, därför har jag sökt mig till torget när jag blivit sugen på skogens guld. Kantareller är som de flesta vet fantastiskt gott och inte speciellt svårt att få tag på om man bara planerar lite. Så i lördags var jag på torget som tidigare nämnts och inhandlade svampen ifråga samt lite annat smått och gott.
Kantarelltoast som jag valt att göra denna gång, passar lika bra som aptitretare, förrätt som kvällsmacka. Det är helt enkelt sjukt gott, jämt! :)

Ingredienser:
2-3 hg kantareller
4 stycken formfranska-skivor
Vispgrädde
Gullök
Kycklingfond (eller grönsaks-/svampfond om det önskas vara vegetariskt)
Mild ost (jag använde Stureost)
Socker, Salt och svartpeppar
Smör till stekning och redning
Vetemjöl
Vitt vin
Bladpersilja


Gör följande:
Sätt ugnen på 200 grader.

Börja med brödet genom att skära av kanterna på varje skiva. Stek sedan brödet lätt i smör i pannan. Lägg åt sidan.

Riv ost så att det räcker till 4 skivor bröd, drygt.

Rensa och skölj svampen samt skär den i lagom jämnstora bitar. Hacka ett par lökar fint. En klick smör i panna och vänta som vanligt tills det är ordentligt varmt. Stek löken tills den är mjuk och glansig med en gnutta socker. Rör i svampen, tillsätt salt, peppar och stek tills det börjar bli torrt i pannan (inte på för hög värme, det får inte bli bränt). Tillsätt en skvätt vin, vispgrädde, kycklingfond och koka ihop samt smaka av. Känns stuvningen för lös, bör man reda av den med en smör- och mjölblandning. Tillsätt lite av den rivna osten. Som ett sista steg kan man välja att tillsätta lite hackad persilja, men jag brukar personligen fördra att svampen får klara sig själv i stuvningen.

Lägg upp brödskivorna på en plåt, lägg på stuvningen och avsluta med den rivna osten. Kör det hela i ugnen tills osten börjar få lite yta.

Lägg upp och garnera med persilja.

Klart!