Nyheter på bolaget som stannar ett bra tag kan vara värt att uppmärksamma. Här i form av en fatjäst Chardonnay från andra sidan jordklotet.

Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay, Saint Clair Family Estate, 2009, Marlborough, Nya Zeeland, 89 kronor, Sn: 2188 är en höstnyhet och ska finnas på Systembolaget under 6 månader.
Färgen drar åt citrongult. Smakar fruktigt av mogen ananas, passionsfrukt med smöriga toner. Druvorna till detta vin valdes ut med noggrannhet då de nått perfekt mognad och skördades tidigt på morgonen då det fortfarande var svalt ute.
Den fungerar ypperligt till grillad ryggbiff med bearnaisesås. Hoppa över sparrisen i receptet och servera istället med tomatsallad och släng i en näve rostade pinjenötter i densamma. Så gott!

Saint Clair Family Estate ägs av Neil och Judy Ibbotson De var pionjärer i distriktet Marlbourough där de började jobba år 1978. Från början sålde de druvorna till olika vinerier men då de önskade säkra hela ledet – från odling till färdig produkt – så etablerade de år 1994 Saint Clair Family Estate. Ett familjeföretag som redan från sin allra första årgångar av egenproducerat vin har vunnit erkännande både hemmavid och internationellt.
De använder sig endast av skruvkapsyl (Stelvin) som förslutning då de anser att detta är det bästa sättet för att bevara vinets fräschhet.