Famille Fromont Côtes du Rhône 2009, Frankrike, 80 kronor, Sn : 2182
Rubinröd färg med tydlig doft av druvan grenache (70% av druvblandningen), örter och lätt ton av ekfat. Lätt i stilen med smak av röda vinbär, garrigue(timjan och rosmarin), choklad och lätt kärvighet som körsbärskärna. (Resterande druvsorter man använt är Carignan(20%) och Syrah(10%).
Häll med fördel upp karaff en timme före servering. Servera till köttebullar med gräddig sås och rårörda lingon.
Vinet har fått AB-certifiering vilket står för Agriculture Bioloqique vilket betyder att producenten har odlat druvorna med respekt för naturen, det naturliga ekosystemet och omgivningarna. De har inte använt kemiska bekämpningsmedel i vingården.

Familjen Frumonts druvor till detta vin växer vid floden Rhône mellan Vienne, Valence och Avignon. Jorden består främst av lera, kalksten, sand och grus. Klimatet består av varma somrar och svala vintrar. De har ägt egendomen sedan 2006.