Gravad torsk med hovmästarsås på koriander

Detta behöver Ni:
En bit torskrygg
Färsk koriander
Korianderfrön
Solrosolja
Salt
Socker
Sötstark senap (Vi använde Slotts)
Dijonsenap
En bit gott ljust bröd som tillbehör
Instruktioner:
Frys en fin bit torskrygg i två dagar ungefär. Detta för att möjliga parasiter som lever i fisk ska dö. Ta fram den och låt den tina ett par timmar innan tillredning.
Börja med att rosta några nypor koriander frön i en panna. Dessa mortlar du lätt sedan. Blanda nu 7 cl salt, 10 cl socker samt de rostade korianderfröna.
Till såsen: Blanda 1 msk fransk senap med 3 msk av den svenska sötstarka. Rör i 5- 7 cl socker samt 2 msk olja i senapsblandningen. Precis före servering hackar man Koriander, som sedan rörs i senapssåsen.
Skär upp torsk och servera med rostat bröd och sås. Se bild.
Att dricka till:
Pinot Gris från Alsace; förslag.
Skriv ut artikeln | Det här inlägget postades av Peter den 2010/10/07 klockan 06:23, och ligger i kategorin Fisk, Mat. Du kan följa alla svar på detta inlägg via RSS 2.0. Du kan lämna en kommentar eller skapa en trackback från din egen sida. |
ungefär 10 år sedan
Mycket gott Peter. Ser fram emot nästa gång man får smaka detta, kanske i helgen?
ungefär 10 år sedan
Ja, det här måste jag prova. Låter riktigt fint.