Risotto är aldrig fel och fungerar bra som såväl starter som huvudrätt. Denna gång väljer vi jordgubbar som smaksättare, både sött och gott.

Ingredienser:
En lök (den färska vita, inte vitlök)
2 dl arborio- eller carnaroliris
Vitt torrt vin efter smak cirka 2 dl
2-4 dl jordgubbar eller smultron
2-4 dl kycklingfond eller grönsaksfond för vegetariskt (från flaska går bra)
Basilika
1-2 dl ricotta eller mascarpone (om man inte vill ha så grynig konsistens)
1-2 dl riven parmesan
En klick smör

Instruktioner:

Hacka löken och smörstek till den börjar mjukna. Tillsätt riset och rör om. Därefter börja späd med den varma buljongen, tillsätt rumstempererat vitt vin efter hand.

Koka och späd ytterliagre vid behov tills riset känns färdigt. Se till att riiset fortfarande är aldente.
Tillsätt sedan ricotta eller mascarpone samt osten och smöret. Avsluta med hackad basilika och delade jordgubbarna.

Servera som på bilden med en liten kvist basilika.