ungefär 5 år sedan - Inga kommentarer
4 pers 500-600 gram Hälleflundra Smör Vitpeppar Salt Örtolja Persilja Basilika Gräslök Libbsticka Salt lite vatten 1,5 dl olivolja 600-800 gram betor, gula och polka i detta fallet Smör Salt Persilja, hackad 1 dl färsk getost Pepparrot efter smak, fint riven ev lite salt Koka betorna, skal och sätt åt sidan. Riv pepparrot och rör…
ungefär 8 år sedan - 2 kommentarer
Ett gäng kompisar på besök på fredagen. Önskemålet var fisk och valet föll då på hälleflundra. Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, brynt smör och rikligt med pepparrot. Sjukt gott och väldigt enkelt. 4 personer Ingredienser 900 gram hälleflundra Salladslök Morot Vitt vin 16-20 sparrisar, grön 100 gram smör 1 dm pepparrot…
ungefär 8 år sedan - 5 kommentarer
En härlig hälleflundra kombineras med de två givna tillbehör i form av skirat smör och pepparrot. För en ytterliagre dimension på rätten serverades den med med en krämig rärkröra. 4 personer Ingredienser 600 gram hälleflundra 100 gram smör 300 gram räkor Pepparrot Salt Vitpeppar Crème fraiche (Hjordnära) Körvel 4 ägg Fond 1 gul lök 1…
ungefär 8 år sedan - 5 kommentarer
En riktig fining med pilgrimsmussla, ärtor, jordärtskocka och pepparrot. Det hela toppas med löjrom ifrån Kalix. 4 personer Ingredienser 4 stora pilgrimsmusslor 2 dl ärtor 1 schalottenlök 1 dl vatten 1/2 msk fiskfond koncentrerad 4 msk riven pepparrot Salt Svartpeppar 1 stor jordärtskocka Olja till friteringen 4 msk lökrom från Kalix Gör följande Skala löken…
ungefär 9 år sedan - 6 kommentarer
Piggvaren är en klar favorit ibland plattfiskarna. Eftersom fisken är mild och rejäl i köttet är den precis som hälleflundra perfekt i kombination fin potatis, nyriven pepparrot och skirat varmt smör. Klockrena smaker i en klockren rätt. 4 personer Ingredienserna 1 piggvar på cirka 1,5 kg Smör Salt 2 morötter 1 stjälk selleri 1 gul…
ungefär 9 år sedan - 2 kommentarer
Med risk för att upprepa mig med min mat, gör jag ännu ett inlägg om favoriten råbiff. Den snabbfixade rätten fick stå för både lördagslunchen och söndagsmiddagen denna helg. För att få variation på tillfällena alternerades tillbehören samt tillredningen. Efter en tur på torget insåg jag att säsongen erbjuder ett enormt utbud av fräscha och…
ungefär 9 år sedan - 4 kommentarer
Som jag tidigare påpekat är råbiffen en favorit. Först och främst är smaken fantastiskt god, dessutom är variationsmöjligheterna på tillbehören många. Denna gång fokuserade jag på några klassiska tillbehör, som blandades upp vad säsongen har att erbjuda. Ut över detta valde jag att halstra biffen i grillpannan för att komma åt den rökiga och grilliga…
ungefär 10 år sedan - 3 kommentarer
Här kommer en ytterligare en variant med pepparrot och hälleflundra. Många goda ingredienser med många intressanta smaker gör denna rätten till en riktigt favorit. Ingredienser (per person): 150 gram fisk, hälleflundra passar perfekt 1 ägg Pepparrot (mängd efter smak) 3-4 potatis, mandel 1 löskokt ägg 8-10 stycken färska räkor 25 gram smör Salt Vitpeppar Olja…
ungefär 10 år sedan - 1 kommentar
Vit fisk, pepparrot och smör är en fantastiskt god kombination. Det fungerar bra med matiga fiskar som torsk och hälleflundra. Det senaste upplägget blev, som ni förstår av inlägget, en rejäl bit torskrygg som serverades med bondbönor och potatis. Ingredienser (4 pers): 0,7-1 kg torskrygg (beroende på hur hungriga ni är) Ca 15 bondböneskidor (ger…
ungefär 10 år sedan
Hej! Vilken trevlig blogg ni har! Fina bilder också!
ungefär 10 år sedan
God klassiker som jag äter ganska ofta till lunch här nere i Skåne.
ungefär 10 år sedan
Tack Martin!
Hoppas att du kommer att gilla och använda dig av den även i fortsättningen.