En variation på Tore Wretman-klassikern Oxbringa. Ett långkok som ordnar ett saftigt och välsmakande kött som vi väljer att komplettera med en stadig pepparrotssås och potatis.

Ingredienser:
Rimmad oxbringa cirka 1 kg
1 morot
1 bit purjolök
1 gul lök
1 bit rotselleri
6-7 vitpepparkorn
2 kryddnejlikor
1 tsk timjan alt en stor kvist
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta
3 persiljekvistar

Till såsen:
Buljong från koket (som man kokat ihop/koncentrerat)
Grädde 1-2 dl beroende på smak
Smör- och mjölredning
Pepparrot
Vitpeppar
Salt

Instruktioner:
Koka upp vatten och kryddor samt grönsakerna, vattnet ska täcka bringan. Lägg i köttet och koka ett par timmar. Ta upp köttet och sila buljongen, spara lite i grytan och lägg tillbaka köttet. Lägg på ett lock och håll det varmt under tiden som buljongen kokas samman till cirka 3 dl.
Smält 1 msk smör och tillsätt lika mycket mjöl, som redning. Blanda buljongen och grädden samt portionera i redningen till du uppnått önskad konsistens.
Smaka av med riven pepparrot och vitpeppar

Servera som på bilden

Tips:
Ställ gärna fram riven pepparrot på bordet, så kan den som önskar sig lite extra sting, hjälpa sig själv.

Att dricka till:
Ett glas ljus lager passar till