Till denna asieninspirerade förrätt för två personer behöver du:

6 pilgrimsmusslor
1 ägg
½ tsk torkad chili (sådan med större bitar och kärnor kvar i)
Sesamfrön till panering
½ kruka koriander
½ dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
Sesamfrön till panering
Rapsolja att steka i

Vispa ägget med chilin. Häll ca ½ deciliter soja i en liten skål. Hacka vitlök och blanda ned i sojan. Ta även en matsked av koriandern däri. Ställ åt sidan.
Häll sesamfrön till panering på en tallrik. Torka av musslorna från överflödig vätska och vänd dem sedan i ägg och sedan sesamfrön. Stek på medelhög värme ca 2 minuter på varje sida. Se upp så att de inte bränns vid. Lägg upp på två tallrikar. Droppa över lite av soja- och vitlökssåsen. Servera resten vid sidan av. Avsluta med att strö över hackad koriander.

Servera tillsammans med varsitt glas Hubert Beck Pinot gris, Réserve du Chevalier, 99 kronor, Sn: 12105.
Ett vitt vin med smak och doft av äpplen, päron och honung.