Syrah, Grenache och Mourvèdre är de tre blå druvor du finner i 2006 Guigal Côtes du Rhône, E Guigal, Frankrike, 99 kronor, Sn: 2011.
Vinet smakar kryddigt men också av mörka bär och har sammetslena tanniner. Druvorna till detta vin odlas i Rhônedalen på jord som är rik på kalksten och granit och den genomsnittliga åldern på stockarna är 35 år.
Servera det till lagrad hårdost och charkuterier. En ständig favorit som jag köper hem regelbundet. Köp några flaskor och spara ett par några år för att smaka skillnad. Lagras högst 5 år.

Det var Etienne Guigal som grundade domänen 1946 men redan 1961 fick sonen Marcel ta över då Etienne blev blind. Idag är även den tredje generationen med och tillverkar vin – sonsonen Philippe. Han är vinmakare och hela familjen jobbar alltså tillsammans med att skapa viner. Några av Guigals stora viner är: La Turque som kommer från distriktet Côtes-Rôti. Det är årgången 2004 som finns att få tag i just nu och säljs till priset av 1895 kronor, Sn: 96469. Ett vin i lite lägre prisklass kommer från Châteauneuf-du-Pape. Årgången är 2005 och kostar 295 kronor, Sn: 94471.