Här kommer ännu ett enkelt tilltugg som fungerar bra som start på en lång och god middag. Jag har kombinerat rödbetans sötma med den lätta syrligheten som färsk getost har och toppat det hela med lite sälta och en riktigt god olivolja. Själv åt jag detta emedan jag fixade till lördagens lunch i from av Carpaccio, inte alls fel.

Detta behöver du (16 stycken):
En färsk getostrulle (Jag valde en sotad variant, men även den vanliga i halm går bra)
3-4 rödbetor (färska i storlek så att de täcker baguetteskivorna hyfsat)
En Baguette
Extra virgin olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Gör så här:
Starta ugnen på 200 grader.

Skala 3-4 stycken rödbetor (beroende på hur tjocka skivor du önskar skära). Koka dem tills det precis går att pressa en tandpetar igenom. Ta upp och skär dem i knappt centimetertjocka skivor.

Ta fram baguetten och skär 16 stycken skivor på 2 cm. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och droppa över lite olivolja på varje skiva. Stapla nu rödbetsskivorna samt en lika stormängd getost på varje brödbit. Avsluta med att salta och peppra innan det sätts in i ugnen. Kör det hela tills getosten rest sig lite och fått en något gratinerad yta.

Ta ut ur ugnen och lägg upp på ett fat. Droppa över lite olivolja och salta ytterligare vid behov.

Klart!

Övrigt:
Detta tilltugg fungerar utmärkt i grönsallader samt som ett alternativ till den ”vanliga” varma mackan och tjänar då på att man slänger in en skiva prosciutto mellan rödbetan och osten.

Alla ingredienser är inhandlade på Möllevångstorget och Möllans Ost i Malmö.