Viettis 2007 Barbera  d’Asti, Tre Vigne, Vietti, Piemonte, Italien, Sn: 87190(Beställningsvara), 214 kronor, doftar och smakar av mogna körsbär samt vanilj.
Dess kraftiga smak kräver mat därefter. Servera till charkuterier, grillade köttbitar med smakrika tillbehör eller Salsiccia i gryta.

Producenten Vietti håller till i den välkända vinregionen Piemonte i norra Italien. Historien sträcker sig tillbaka till 1800-talet men det var först på 1900-talet som de började buteljerna sitt eget vin.
Alfredo Currado gifte sig med en Vietti under första delen av 1900-talet och han genomförde många olika förändringar på gården. Bland annat att välja druvor från enskilda vingårdar och att sedan sätta ut de enskilda vingårdarnas namn på vinetiketterna. Den gröna druvan Arneis valde han också att återplantera då han såg potential i denna då nästan bortglömda druvsort.
På 1970-talet började Vietti att samarbeta med olika konstnärer så att deras verk kunde pryda, och fortfarande pryder, etiketterna till deras viner. Varje vin får på så sätt ett signum genom sin egna, alldeles speciella etikett.