Här kommer ett enkelt och gott tilltugg med mycket smak. En bruschetta gjord med de klassiska ingredienserna lufttorkad skinka, tomat och lagrad ost.


Ingredienser:
Serrano- eller parmaskinka
Lagrad ost, jag använde en Tomme. (Prästost och Parmesanost går också bra)
Baguette
Olivolja
20-30 små söta tomater
Socker, salt och svartpeppar
Hackad persilja
2 lagerblad
1 gul lök
3 klyftor vitlök
En skvätt Noilly Prat alternativt vitt vin
1/2 msk tomatpuré

Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader
Hacka löken och fräs den lätt i olivolja. Tillsätt tomaterna som skurits i kvartar. Pressa i vitlöken och tillsätt lagerblad, krydda med salt och svartpeppar samt lite socker.
Koka tills blandningen börjar tjockna och tillsätt då en skvätt Noilly Prat samt tomatpuré. Om blandningen blir för tjock under de cirka 30 minuterna, som det bör koka,  tillsätt vatten.
Avslutningsvis tillsätt hackad persilja

Rosta skivor av baguette, droppa olivolja på och bred på tomatröran och lägg på en skinkskiva. Avsluta med en kvist persilja och riven ost, gratinera i ugn 200 grader.

Att dricka till:

Lite rött från södra frankrike passar bra.